fbpx
Oldal kiválasztása

Tényleg azt szoktam mondani, hogy ne egyél kollagént

Komolyan ne egyél kollagént, ha neked mindegy, hogy ráncos lesz a bőröd, vagy ízületi problémád lesz, netán csontritkulás és ha még ez sem elég, akkor elmondom, hogy bizony az érrendszert is nagyban befolyásolja a kollagén.

Szervezetünk előállítja,

Nem véletlenül állítja elő a szervezetünk a kollagént egész 25 éves korig, amíg az ember fejlődik. Emlékszem még a hatszoros testépítő világbajnok Arnold is azt mondta, hogy csak 25 év felett kezd el a súlyzós edzést, mert akkora már teljesen ki lesz a tested fejlődve.

És milyen érdekes, onnantól kezdve a kollagén termelés évről évre csökken, mintha nem lenne rá szükség. Pedig van rá szükség, csak talán a mindenható úgy döntött, hogy ha egészséges és szép akarsz maradni, akkor kérem szépen tegyél is érte.

 

Tehát akkor se egyél kollagént, ha…

… ha még fiatal vagy, még nem múltál el 25 éves.
De ha már elmúltál 25 éves akkor elkezdhetsz azon gondolkodni, nyomozni, hogy is van ezzel a kollagénnel. Miért van rá szüksége a szervezetnek

De ha több vagy mint 50

akkor én szerintem már Nem volna szabad azon agyalni hogy szükséged van e kollagénre vagy nincs. Mert ebben a korban már jelentősen csökkent a szervezet kollagén termelése és pótolni kell.
Lehet pótolni étellel mint például a kocsonya, húsleves, vagy pedig speciális porokkal amit direkt erre a kollagén pótlása gyártanak speciális cégek.

Gyakorlatilag a kollagén az fehérje és az emberi szervezetben a fehérjéből vagy fehérje féleség ebből található meg a legnagyobb mennyiség
A fiatalosabb szervezetben 6,5 – 7,5 %
de, ha ennél kevesebb akkor már a bőr korai öregedése, ízületek recsegése ropogása is szóba jöhet. De egyéb nyavalygás is előfordulhat itt-ott, mint pl.izom püttyhedéséről is.

Igen a kollagént az izmokat és az ereket, érrendszert is támogatja. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nagyon fontos szerepe van abban hogy jól és szépen érezzük magunkat a bőrünkben.

De azt is elmondhatjuk, hogy ha hiányzik a kollagén akkor nemcsak a bőr szépségében mutatkozik meg hanem A csigolyák közötti porckorongok víztartalma is erősen lecsökken. Így elveszti feszességét rugalmasságát, és hamarabb megsérülhet .

Ha nem ügyelünk a kollagén mennyiségére, minőségére ez előbb utóbb megbosszulja magát nyikorgó rosszul működő sajgó ízületeink lesznek és ez érvényes sajnos az érrendszerre is.

Ha nincs megfelelő mennyiségű kollagén a víz hiányosság sérülékennyé teszi az egész érrendszert. De nem egészen mindegy, hogy kap e a kollagén elegendő támogatást a beépüléshez.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
>
Share This